Videovalvonta

Videovalvonta on mainio ratkaisu ihmisille, jotka pelkäävät omaisuutensa puolesta. Kamera tarkkailee omaisuuttasi poissa ollessasi, ja voit huoletta nauttia esim. lomastasi. Voit seurata kameravalvonnan kuvaa joko reaaliaikaisesti tai katsoa tallenteen myöhemmin, mikäli siihen on tarvetta. Videovalvonta tukee usein hälytinlaitteita, sillä kamerat voidaan asentaa lähettämään kuvaa hälytyksen yhteydessä haluttuun kohteeseen, kuten omistajan kännykkään. Tällöin omistaja pystyy kuvasta tarkastamaan onko hälytyksen syy aiheeton, kuten esim. eläimen aiheuttama. Tämä auttaa myös vartiointiliikettä varautumaan varkaustilanteeseen, kun jo etukäteen tiedetään, minkälainen tilanne paikan päällä on.

Videovalvonta tallentaa tapahtumat kovalevylle. Videovalvontaan voi nykyään kytkeä myös kuvaliiketunnistuksen, joka tarkoittaa, että tallennus aloitetaan vasta kun kamera havaitsee liikettä. Tällöin pieneen kovalevytilaan pystyy tallentamaan useammankin kuukauden tallenteet. Tallenteita on myös helppo hakea jälkikäteen kovalevyltä. Digitaalisen videovalvonnan etuna on myös hyvä kuvan laatu.

Videovalvonnan elementit

Videovalvonta rakentuu monista elementeistä. Kamera on näistä tärkein, mutta lisäksi täytyy pohtia mihin tallenteet halutaan tallentaa, tapahtuuko kuvansiirto langattomasti vai kaapeleita pitkin ja miten tallenteita seurataan. Laajoista valikoimista löytyy nykyään jokaiseen kohteeseen, valaistukseen ja käyttöympäristöön oikea kamera ja kuvansiirtomenetelmä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa ehdottaa juuri sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuvaa videovalvontaratkaisua.

IP-kamerat tallentavat erittäin tarkkaa kuvaa vaativistakin kohteista. Pikselitekniikka mahdollistaa laadukkaan kuvanlaadun myös voimakkaan zoomauksen jälkeen. Zoomauksen voi tehdä myös jälkikäteen tallenteelle. Langattomat IP-kamerat soveltuvat erityisen hyvin siis kohteisiin, joihin ei ole kustannustehokasta tehdä kaapelointia. Se soveltuu hyvin myös liikkuviin käyttökohteisiin. Tallenteita pystytään katsomaan missä päin maailmaa tahansa, kun käytössä on internetiin liitetty PC-selainohjelmisto.

PTZ Dome-kameroihin pystyy asentamaan kätevän vartiokiertotoiminnon, johon pystyy määrittelemään kameran kiertopaikat, halutun järjestyksen ja nopeuden. Dome-kamerat soveltuvat hyvin vaativaankin videovalvontaan, sillä kamerasta löytyvät eri toiminnot yö- ja päiväkäytölle.